Loevestein

Hieronder vindt u de verschillende fotoalbums van de “Slot Loevestein”, dit zijn o.a. evenementen die rondom dit mooie kasteel plaats vinden. Door op de foto of titel te klikken komt u in het bewuste album.

Verhalenfestival Slot Loevestein, mei 2012.

Slot Loevestein stond op 2e Pinksterdag in het teken van “Verhalenland Rivierenland”. Tijdens deze dag kon u luisteren naar verhalen en muziek, proeven van streekproducten op de streekmarkt. Er waren meer dan 70 artiesten, waaronder het Woerkums Vischwijvenkoor. Hier kunt u nog nagenieten van wat deze dag allemaal heeft gebracht.

Ridderfestival Slot Loevestein, oktober 2012.

Slot Loevestein stond in het teken van het Ridderfestival, op en rond het gehele Slot vonden diverse activiteiten plaats, met o.a. een prachtige roofvogelshow. De foto’s hiervan vindt u in dit album.

Rondje Slot Loevestein, september 2013.

Dit foto album neemt u mee naar Slot Loevestein, waar de verbouwingen nog steeds plaats vinden. Maar ook kunt u het resultaat hiervan zeker ook al terug zien, met o.a. de nieuwe Museumwinkel en de geheel vernieuwde Taveerne. Het bezoeken van het kasteel is zeker meer dan de moeite waard, een mooi beeld hiervan krijgt u bij de volgende foto’s.

Rondje Slot Loevestein, juni 2014.

Afgelopen periode weer een rondje Slot Loevestein gedaan. In dit album kunt u ook zien dat er hard gewerkt wordt aan het project “Ruimte voor de Rivier” bij het Munnikenland. Door het uitgraven van delen van de uiterwaarden zal ook de toegangsweg naar het Slot worden veranderd, de graafwerkzaamheden zijn hiervoor al in volle gang.

Brocantemarkt Slot Loevestein, 8 juni 2015.

Zondag 8 juni werd op Slot Loevestein een Brocantemarkt georganiseerd. Zo’n 40 kramen waren verspreid over het gehele slot, met o.a. brocante en woonaccessoires, live muziek en nog veel meer. O.a. door het mooie weer was het gezeligd druk binnen de poorten. Wij hebben hier weer een album van gemaakt, zodat u alles nog eens kunt beleven.

Brocantemarkt Slot Loevestein, juni 2017.

Slot Loevestein was weer het decor voor ‘Brocante op Loevestein’. De middeleeuwse vesting van het Slot werd weer omgetoverd tot een prachtige Brocantemarkt. De deelnemers toonden hun mooiste schatten en vondsten uit o.a. Frankrijk, Engeland en België. Tijdens deze druk bezocht markt kon u ook genieten van Live muziek, gezellige terrasjes en ook een bezoek aan het Slot was mogelijk.

 

de plaats waar heden en verleden elkaar ontmoeten