Woerkums Kampioenschap visbakken

Hieronder vindt u de verschillende fotoalbums van het “Woerkums Kampioenschap visbakken”, door op de foto of titel te klikken komt u in het bewuste album.

16e Woerkums Kampioenschap visbakken, mei 2012.

Als onderdeel van het 42ste Festival Weekend werd op Hemelvaartsdag, 17 mei, voor de 16e keer het Woerkums Kampioenschap visbakken gehouden.Om 12.30 uur werd het officiële startsein gegeven door Burgemeester Petter. De deelnemers mochten daarna gaan strijden om de kampioenstrofee.

17e Woerkums Kampioenschap visbakken, mei 2013.

Op Hemelvaartsdag werd voor de 17e keer het Kampioenschap visbakken gehouden, om 12.30 uur werd het officiële startschot gegeven door Burgemeester Petter. Het mooie weer zorgde er voor dat meer dan 10.000 bezoekers Woerkum wisten te vinden. De veerdienst Gorinchem zat iedere keer afgeladen vol, maar ook het voet weer “Heen Motte Betale En Weer Weer” had handen vol werk. De uiteindelijk winnaar van de dag werd Jan Bouwhuis.

18e Woerkums Kampioenschap visbakken, mei 2014.

Donderdag 29 mei was het weer zover, Hemelvaartsdag en tevens vond er in Woerkum het jaarlijks kampioenschap visbakken, voor de 18e keer, plaats.Dit jaar werd de eerste Henk de Kock Trofee uitgereikt aan de beste visbakker of –bakster. Na het overlijden afgelopen december heeft het bestuur van de Stichting Festival Comité besloten om vanaf dit jaar de Arie van Harten trofee te vervangen door de Henk de Koch Trofee, gemaakt door de Woerkumse beeldhouwer Jaap Hartman. Henk was, samen met Piet de Joode, de bedenker van deze Visbakwedstrijden in Woerkum.Deze dag begon regenachtig, maar toch vonden vele mensen de weg om deze wedstrijd van dichtbij te volgen.

19e Woerkums Kampioenschap Visbakken, mei 2015.

Donderdag 14 mei vond toch weer het Kampioenschap visbakken plaats. In februari leek er een einde te komen aan dit evenement, omdat men geen vergunning kreeg van de gemeente. Na overleg en hulp van andere organisatie, kon het 19e kampioenschap toch doorgaan. Onder perfecte weeromstandigheden werd om 13.00 uur het startschot gegeven en konden de 27 deelnemers hun kwaliteit laten zien. Langzaam liep Woerkum “vol”, zo’n 15.000 mensen vonden hun weg naar de vesting en konden op verschillende verkooppunten, ook de gebakken poon proeven. Ook kon u genieten van verschillende optredens van o.a. Het Vischwijvenkoor, Havenkoor Vissershang. Jan Timmermans werd de winnaar en Nooch Wilhelm werd tweede en tevens de beste vrouwelijke bakker. De Henk de Kock Trofee ging naar Nooch Wilhelm (Poon) en Chris van Beek (Zalm). Alles nog een terug beleven kan via dit album.

20e Woerkums Kampioenschap Visbakken, mei 2016.

Donderdag 5 mei, zowel Bevrijdingsdag als Hemelvaartsdag, liep voor de 20e keer de vesting vol om het Woerkums Kampioenschap Visbakken mee te beleven. Met 24 graden was het zeer goed toeven in Woudrichem. De veerdienst Riveer zat de gehele dag afgeladen vol om mensen vanaf Gorinchem naar de vesting te brengen. Behalve het visbakken was ook de kermis goed in trek. Hier kunt u alles nog eens terug beleven.

21e Woerkums Kampioenschap Visbakken, mei 2017.

Hemelvaartsdag 2017 werd voor de 21ste keer het Woerkums Kampioenschap Visbakken georganiseerd. Onder een stralende zon werd om 12.30 uur het startschot gegeven. Vanuit Gorinchem zat de veerdienst Riveer iedere vaart afgeladen vol om de mensen naar dit prachtige evenement te vervoeren. Op verschillende verkooppunten kon de gebakken poon geproefd worden. Tevens waren er op diverse plaatsen optredens van o.a. Zalmvisserskoor Ongestaagd, het Vischwijvenkoor. De titel van “Woerkums Kampioen Visbakken” ging naar Nooch Wilhelm. Alles nog eens terug beleven kan via dit album.

de plaats waar heden en verleden elkaar ontmoeten