Agenda

 

Vrijdag 20 oktober.
Woerkums Literair Café: Tommy Wieringa.
Het 25ste seizoen van WLC opent vrijdag 20 oktober om 20.30 uur in de Teerkamer te Woudrichem met Tommy Wieringa! Hij is momenteel een van onze meest gelezen schrijvers. Tommy Wieringa brak in 2005 bij het grote publiek door met Joe Speedboot. De roman Dit zijn de namen werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. De dood van Murat Idrissi was een vervolg.
Eind oktober verschijnt de roman De heilige Rita, over een vader en een zoon, over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.Tommy Wieringa schrijft ook voor de Volkskrant, NRC Handelsblad en AD, vooral over de problematiek van de migranten.
Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina.
  

Zaterdag 28 oktober.
Korenavond het Vischwijvenkoor.

De jaarlijkse korenavond, van het Vischwijvenkoor, zal op 28 oktober plaatsvinden in ’t Rondeel te Woerkum. Iedereen is van harte welkom en de entree is, zoals altijd, gratis en veur nix!

Woensdag 1 November.
Woerkums Literair Café: Voorleesfeest.
Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina.  

Vrijdag 10 november.
Herfstfair Hervormde Gemeente Woudrichem.
U bent weer van harte welkom op de Herfstfair in en rond de Martinuskerk, Kerkstraat 35, van Woudrichem. Vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur vindt u weer diverse activiteiten . U komt toch ook ?? 

Vrijdag 17 november.
Woerkums Literair Café: Heleen van Royen met documentaire “Het doet zo zeer”.
Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina. 

Woerekumse Aovend.

Jao mînse, gao t’r naor effe veur zîtte.

Op 17 en 18 november zain er weer de Woerekumse Aovende in Het Arsenaal. Hou de streekblaokes en Facebook in de gaote, wânt daorin kinde leze, hoe de kaorte kan bestellen en hoeveel ze gaon koste. We hopen oe te zien, wânt ’t wor weer in spektakel. De JaJa’s, de artieste en de musici staan te popele om te beginne.

Zaterdag 18 november.
Woerekumse Aovend.

Zie vrijdag 17 november. 

Het Woerkums Literair Café gaat het 25ste seizoen in! Er is dit seizoen niet alleen het reguliere programma samengesteld, er is ook een Letteren op Loevestein in de maak én er komt een extra avond in de Boekenweek van 2018. 
Het seizoen start dit seizoen met Tommy Wieringa.
Aanvang 20.30 uur in de Teerkamer, Vissersdijk 35 te Woudrichem. Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina.
 

Zaterdag 9 december.
Winter Wonder Woudrichem.

Op zaterdag 9 december zal de Woerkumse vesting zich weer hullen in winterse sferen tijdens Winter Wonder Woudrichem. Duizenden lichtjes, knapperende haardvuren, verlichte ramen en kramen, geurende kerstbomen, gluhwijn, oliebollen en sneeuw combineren prachtig met het historische karakter van de eeuwenoude gevels en het soms grillige karakter van de vesting Woudrichem.
In navolging op vorig jaar zal de Wintermarkt met ruim 100 kramen garant staan voor een frisse neus, de laatste kerstinkopen, gezelligheid, ontmoetingen en vooral sfeer. Woerkum op een unieke wijze beleven staat voorop. Een aantal vesting ondernemers hebben de handen ineen geslagen om u een prachtige dag te laten beleven welke uniek is in de wijde regio.
Een standplaats op de grootste Wintermarkt in de regio is beschikbaar vanaf €35,00. Voor meer informatie of aanmelden als standhouder stuurt u een e-mail aan info@welkominwoudrichem.nl.

Zondag 17 December.
Woerkums Literair Café: Diogenes Lezing met Bas Heijne.

Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina. 

2018.

Vrijdag 16 Februari.
Woerkums Literair Café: Jan van Mersbergen.

Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina. 

Zaterdag 17 Maart.
Woerkums Literair Café: Boekenweek met speciale gast.

Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina. 

Zondag 15 April.
Woerkums Literair Café: Literaire Liefdes.

Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina. 

Zaterdag 26 Mei.
Woerkums Literair Café: Letteren op Loevestein.

Een commissie bestaande uit Nolda Egberts, Marina Zwaan, Mirjam Noorduijn en Sjaak Groeneveld is de voorbereidingen gestart voor een literair en cultureel festival op Slot Loevestein. Met veel energie en creativiteit wordt er gewerkt aan een groots evenement met bovenregionale uitstraling. We kunnen alvast meegeven dat Adriaan van Dis is vastgelegd als gast.
Meer informatie vindt u op hun Facebookpagina.
 

 

de plaats waar heden en verleden elkaar ontmoeten