Over ons

Woerkumshoekske wilt u graag mee laten genieten van al het mooi’s wat Woudrichem te bieden heeft. Na jaren lang van alles te hebben verzameld wat met Woudrichem te maken heeft, leek het ons leuk om een gedeelte van onze verzameling met u te delen via deze website. Of het nu ansichtkaarten, theelepeltjes of krantenartikelen zijn, u zult het hier vinden.

Molenstraat a

Maar ook zullen er foto’s te zien zijn, welke wij al die jaren hebben gemaakt. Wij proberen hier het heden en verleden van Woudrichem in beeld te brengen. Hopelijk kunt u zo genieten van het straatbeeld van Woudrichem rond 1900 en van het tegenwoordige.

Het ontstaan van de naam Woerkumshoekske:

Het begon allemaal in de Molenstraat  nr. 111 (tegenwoordig nr. 1)  in Woerkum, waar mijn opa,   Bas van Straten, en oma, Johanna van Straten-Vink (Johanna van ’t Hoekske) woonde. Tevens is mijn vader, Huub van  Straten, daar geboren.

Dus Woerkum + Hoekske =  Woerkumshoekske

Vele jaren hebben wij vanaf de Zuid-Hollandse Eilanden alles gevolgd, maar vanaf 2015 gebeurd dit weer vanuit Woudrichem.  Hierdoor hopen wij nog meer met u te kunnen delen over alles wat er in de vestingstad gebeurd. Even een rondje Woerkum en/of het laatste nieuws vanaf de leugenbank. Maar natuurlijk ook alle evenementen (Jaarmarkt, Kampioenschap Visbakken), u zult dit alles terug vinden op onze website.

Al diversen jaren zijn wij bezig om alles wat met Woudrichem te maken heeft te verzamelen, of het nu iets groots is of iets heel kleins, alles is welkom.

Van overal komen artikelen hier binnen, regelmatig bezoeken wij beurzen en/of verzamelmarkten in geheel Nederland, maar ook uit bijvoorbeeld België, Duitsland, Oostenrijk en zelfs uit Amerika zijn artikelen van Woudrichem te vinden. Regelmatig komen er ook mails van personen die iets van Woudrichem bezitten en vragen of wij hier interesse in hebben.

Alles wat u op de website ziet is bij ons origineel in bezit.

Hopelijk beleeft u veel plezier aan deze website en komen bij het zien van oude foto’s weer veel mooie herinnering boven.

Indien u nog ergens iets heeft van Woudrichem en wilt helpen om onze verzameling verder aan te vullen, neemt u dan contact met ons op. Zowel oude als nieuwe artikelen zijn welkom.

Bas van Straten

de plaats waar heden en verleden elkaar ontmoeten