Jaarmarkt

Hieronder vindt u de verschillende fotoalbums van de “Jaarmarkt”, door op de foto of titel te klikken komt u in het bewuste album.

Jaarmarkt, mei 2006.

Diverse foto’s welke zijn gemaakt tijdens de Jaarmarkt in Mei en de boekenmarkt van September.

Jaarmarkt, mei 2012.

Op de laatste dag van het Festival Weekend werd, op zaterdag 19 mei, de gebruikelijke jaarmarkt en kinderrommelmarkt gehouden in de vesting. De jaarmarkt was dit keer uitgebreid naar het Arsenaal, zodat ook de Ideeënkelder en de Kruitkelder (Cappuccino bar) bij het geheel betrokken werden. De foto’s van deze prachtige dag vind u hier.

Jaarmarkt, mei 2013.

Zoals gebruikelijk tijdens het Festival Weekend (43ste) is op zaterdag de Kinderrommelmarkt en de Jaarmarkt. Dit jaar een andere opzet van de jaarmarkt, het werd meer een gezellige braderie. Voor de kinderen was er een draaimolen ipv. de kermis. Helaas regende het regelmatig, maar iedereen probeerde zijn of haar waar zo goed mogelijk te verkopen.

Jaarmarkt, mei 2014.

Op zaterdag 31 mei, de afsluitende dag van het 44ste Festival Weekend, was weer de gebruikelijke Jaarmarkt. ’s Morgens vroeg begon dit met de rommelmarkt in de Molenstraat, waar veel kinderen diverse spulletjes probeerde te verkopen. Later werd het ook gezellig druk in de Hoogstraat en Kerkstraat, waar diverse marktlieden hun kraampje hadden geplaatst. Maar ook Stichting de Oude Vissershaven en het Vischwijvenkoor hadden een kraam gevuld, zodat de mensen hun stichting of vereniging willen steunen. Ook was de Ned. Herv. Kerk open om deze te bezichtigen.

Jaarmarkt, mei 2015.

Op een regenachtige zaterdag kon u op 16 mei voor de 45 ste keer naar de Jaarmarkt in Woudrichem. De Molenstraat werd al vanaf 6.00 uur klaargemaakt door de “jeugd” om daar een gezellige rommelmart te creëren. In de Hoogstraat en Kerkstraat kon u vanaf 9.00 uur genieten van een divers van kramen. Tassen, boeken, cd’s, klompen e.d., maar ook vers gebakken vis was te koop. Stichting de Oude Vissershaven stond ook met een kraam op de markt en hoopte zo weer sponsoren, donateurs te vinden om in 2016 de Visserijdagen weer een mooie uitstraling te geven.

Jaarmarkt, mei 2017.

Zaterdag 27 mei, de zaterdag na Hemelvaart, was weer de jaarlijkse markt in de vesting. ’s Morgens begon alles met de kinderrommelmarkt in de Molenstraat, waar weer veel spulletjes van de hand werden gedaan. Ook kon u rond ’t Arsenaal terecht voor het Levend Museum, met diverse oude ambachten, visbakken, werpzak werpen. Dit jaar werd voor de eerste keer de Dutch International St Ayles Skiff Regatta gehouden op de Afgedamde Maas. Aan dit evenement deden boten uit o.a. Ierland en Schotland mee. Alles van deze dag is vastgelegd in dit album.

de plaats waar heden en verleden elkaar ontmoeten