Periode ’70-’80

Hieronder vindt u alle artikelen vanaf 1970 tot 1980 uit regionale kranten, waarin één of meerdere artikelen aan Woudrichem onder de aandacht is gebracht. O.a. over de geschiedenis van Woerkum vindt u artikelen, overlijdens berichten. Klik op het jaartal en u komt bij het artikel.

1977 – de stille vissers van Woudrichem:
Uit “Nieuwsblad” van december 1977:  Het is december. Een koude, sombere middag zo tegen het vriespunt aan. Het begint zachtjes te regenen, welke regen zich weldra omzet naar ijzel. De lucht is grauw en betrokken. Er wordt gevist aan de Maas, net onder Heusden. De overkant van de rivier is nauwelijks te zien. De vissers, geen sportvissers, want die …..

1978 – geschrokken Woudrichem zit met de brokken:
Uit “Nieuwsblad” van januari 1978:  De schade is nog niet precies bekend, maar loopt in ieder geval in de duizenden guldens. En dat alles is de schuld van de VPRO, van wie de gedupeerde Woudrichemmers een schadeloosstelling eisen. Wat is er precies gebeurd? Veel Woudrichemmers hebben er dinsdagmorgen geen notie van. Een enkeling weet dat er …..

1979 – Bart en Griet 70 jaar getrouwd:
Uit “Nieuwsblad” van mei 1979:  De Hoogstraat is versierd. Hulde aan het bruidspaar staat er ergens. Met de jaartallen er naast; 1909-1979. A. Hartman en G.A. Hartman-Kentie zijn 8 mei 70 jaar getrouwd. Dat wordt in Woudrichem niet vergeten. Evenmin als het heldendaad in 1900.
Bart en Griet een paar apart. Voor uw …..

de plaats waar heden en verleden elkaar ontmoeten